در این مطلب میخواهیم نحوه صحیح مسواک زدن را بررسی کنیم حال سوالی که ممکن است پیش آید آن است که مسواک زدن مگر فرق دارد؟
مراجعینی بعضا می گویند که روزی دو الی سه بار مسواک می زنند ولی باز هم دندان هایشان پوسیده است یا رنگ آنان زرد می باشد. پس از بررسی های انجام شده مشخص می گردد که ضعف در مدل مسواک زدن می باشد و با سوال از بیمار که ” آیا 4 دقیقه مسواک میزنید؟ ” یا ” آیا تمام سطوح دندان خودتان را مسواک می زنید؟” با پاسخی همچون “واقعا باید 4 دقیقه مسواک زد؟” مواجه می شویم. نکته ای که باید توجه داشت این است که قبل از اینکه مسواک خود را به خمیر دندان آغشته کنید عادت داریم که زیر شیر آب میگیریم و بعد از آن خمیر دندان را اضافه می کنیم. این امر باعث می شود که بعد از 30 ثانیه دهان ما مملوء از کف گردد و احساس کنیم که لحظه پایان رسیدن مسواک زدن ما رسیده است حال اگر مسواک خود را به صورت کاملا خشک به آن خمیر دندان اضافه کنیم با این کار زمان مسواک زدن خود را به دو تا سه دقیقه افزایش پیدا می کند. یک مسواک زدن اصولی باید مابین 4 الی 5 دقیقه به طول انجامد. باید از مسواک زدن خود لذت ببریم مثلا می توانید هنگام مسواک زدن جلوی تلویزیون نشست و آهنگ گوش داد تا زمان برای شما احساس نگردد.
حال نحوه صحیح مسواک زدن به این صورت است که ابتدا باید بدانیم دندان های ما دارای چهار سطح می باشند اعم از سطح بیرونی، سطح داخلی، روی دندان و بین دندان ها است. لازم به یادآوری می باشد که بین دندان ها را نمی توان با مسواک زدن به خوبی تمییز کرد ازینرو می توان به سراغ نخ دندان یا واترجت رفت.
برای مسواک زدن از یک سمت شروع می کنیم و با ایجاد یک زاویه 45 درجه بین دندان و لثه با حرکات چرخشی و لرزشی برای دندان های پایین به سمت بالا و برای دندان های بالایی به سمت پایین شروع می کنیم. سرعت ما باید پایین باشد. سپس روی دندان ها را باید مسواک بزنیم. در مرحله بعد به سراغ سطح داخلی دندان ها می رویم که ممکن است مرحله ی سختی نیز باشد. در این مرحله دست را به صورت عمود گرفته و از داخل به سمت بیرون برای هر دو فک بالایی و پایینی بکشید. نکته ی مهمی که باید در نظر داشت این است که بیشترین ناحیه ای که جرم میگیرد و غدد بزاغی وجود دارد دندان های شش و هفت بالا و پشت دندان های جلویی پایینی می باشند.
اگر فردی دندان هایش بسیار جرم ساز می باشد این ناحیه ها را باید توجه بیشتری نسبت به آنان داشته و زمان بیشتری برای تمیز کردن آنان صرف کند. نکته ی دیگر این است که از حالت مسواک زدن مستقیم سطح بیرونی با سرعت و قدرت و نیز به صورت افقی باید صرف نظر کرد و با حالت چرخشی و آرام نسبت به دندان های جلویی و سطح بیرونی مسواک زدن را انجام داد. دلیل عدم اینگونه مسواک زدن این است که مینای دندان ها بسیار نازک می باشند و با این نوع مسواک زدن با فشاری که با دست وارد می کنیم باعث می گردد مینای دندان از مناطق طوق خورده شود و همچنین باعث حساسیت و در ادامه نیز باعث می شود تا برای ترمیم دندان های خود به دندانپزشک مراجعه کنید.
اگر همین نکات را رعایت فرمایید و روزی سه الی چهار دقیقه مسواک بزنید و نیز صبح یک مرتبه و شب یکبار صورت پذیرد بسیار مفید واقع خواهد شد. نکته ی پایانی اینکه اگر جایی هستید و چیزی میخورید و دسترسی به مسواک زدن را ندارید حداقل دهان خود را کامل با آب بشورید و غرغره کنید تا ضرراین مواد برای دندان های خود را به حداقل برسانید.
ایزولاسیون داخل دهانی چیست + اهمیت ایزولاسیون
از طی زمانی که سانفورد کریستی بارنوم ایده ایزوله کردن دندان در طی روند دندانپزشکی را در سال 1964 و پیشرفتهای بعدی توسط SS White